
مقایسه دو میکروفون پر فروش استودیویی
در مورد انتخاب یک میکروفون مناسب برای استودیو بحث های بسیاری وجود دارد. در اینجا مقاله ای از سایت رکوردینگ هک را که نوشته آقای SACHA MULLER است، برای شما ترجمه کرده ایم که دو مدل پر فروش در دنیای موسیقی را مورد نقد و بررسی قرار داده است. امکان دارد در رنج قیمتی سیصد دلار مدل های مختلف و متنوعی با نام هایی که هیچ گاه به گوشتان نخورده است وجود داشته باشد، ولی زمانی این گونه نام ها حساسیت برای شما ایجاد می کنند که هیچ منبع رسمی در سطح حرفه ای آن را مورد نقد و بررسی قرار نداده باشد. در این مقاله قصد داریم دو مدل پر فروش را از شرکت های RODE و SE ELECTRONIC مورد مقایسه قرار دهیم .
نزدیک ترین محصولات این دو کمپانی از نظر قیمتی X1 و NT1 است که هر دوی آنها از پترن کاردیوید پشتیبانی می کنند و در حال حاضر بسیار رقابت تنگاتنگی با یکدیگر دارند. یکی از مواردی که در مدل NT1 قابل توجه است صدای بسیار شفاف و نورانی آن است. قاعدتا مدل NT1 را همگان به عنوان یک مدل مناسب و معقول در این زمینه می شناسید و برای شما صدای آن راضی کننده و شفاف به نظر می رسد که با تناسب قیمت مناسب خود حجم فروش به سزایی را در بازار داشته است. در نگاه اول، یعنی زمانی که این دو میکروفون را در دست می گیرید، از نظر وزنی میکروفون X1 حس خوبی را به شما القا می کند، هرچند وزن یک محصول ملاک انتخاب نیست. ولی این احساس میتواند از نظر روانی تاثیر گذار باشد. در اینجا می توان گفت از نظر فیزیکی، بدنه X1 بسیار حرفه ای و بادوام تر نمایان می شود و حتما در مقابل ضربات احتمالی مقاوم تر و با استحکام بیشتر نمایان می شود. علاوه بر وزن میکروفون، چیزی که در ظاهر بسیار نمایان است، بافت پلاستیکی است که تمامی بدنه میکروفون، حتی پرده محافظ (پنجره مشبک) دیافراگم میکروفون را تحت پوشش قرار داده است که علت فنی این پوشش را می توان جلوگیری از طنین صوتی مکانیکی برخواسته از صدای موثر (کلام یا ساز) دانست که در کلیت مساله هیچ مقایسه ای را نمی توان در این مورد با بدنه هایی که از جنس برنجی هستند (NT1) انجام داد. این مورد تاثیر به سزایی در ارتعاشات مکانیکی و رزونانس دارد که در نوع خود برای میکروفون X1 کاملا انحصاری طراحی شده است. یکی از مشکلات بزرگی که تا اینجا در X1 مشاهده شده است، گلویی میکروفون است که به قدری سفت گردنه میکروفون را احاطه می کند که چرخاندن آن در داخل گلویی بسیار دشوار می شود و این به علت پوشش پلاستیکی و اصطکاک بالایی است که دو سطح با هم ایجاد می کنند. البته پیشنهاد می شود برای برطرف کردن این مشکل از گلویی AUDIX D-CLIP استفاده کنید. بر خلاف NT1 میکروفون X1 از سوییچ های بالاگذر و پد 10- دسی بل بهره می گیرد که در طول انجام کار یا استفاده میکروفون در منابع صوتی نزدیک به صدای موثر (کلام یا ساز) می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
برای تست اولیه روی وکال دو میکروفون در کنار هم با حداقل فاصله ممکن قرار داده شدند. البته تغییر زاویه سر خواننده در صدای دریافتی میکروفون تاثیر گذار بوده است، ولی ما به صورت کلی به این مساله نگاه کرده ایم. تجهیزاتی که در این آزمون مورد استفاده قرار گرفته است، سیستم پروتولز HD به همراه پری آمپ TRUE SYSTEM می باشد.
تست بر روی وکال
BROOKE BRAATEN فرد دومی است که برای وکال زن با تونالیته صدای مزوسوپرانو (از نواحی بالای صدای بانوان) جلوی میکروفون ها ایستاد و صدای آواز آن با اجرای آکاپلا (بدون ساز) مورد نمونه برداری قرار گرفت و در تست اولیه به علت اینکه صدای این خانم از نظر دینامیکی در سطح بالایی بود، همه ما را شگفت زده کرد و هم باعث آن شد که نمونه ای جدی را برای این دو میکروفون در اختیار داشته باشیم. در حالتی که در نرم افزار هیچ کدام از میکروفون ها به محدوده دیستروشن نمی رسیدند، ولی در زمان بازپخش صدا پس از ضبط، چند نقطه ی دیستروشن نظر ما جلب کرد. در این محدوده ها میکروفون X1 به مقداری جزئی پاشیدگی سیگنال (خراب شدن) داشت ولی در نقطه مقابل میکروفون NT1 با توجه به سیگنال دریافتی در این محدوده ها هنوز قابل استفاده برای میکس بود. زمانی که با دقت بیشتر به نمونه صدا گوش کردیم، متوجه شدیم که در فرکانس های بالا و حروف سس، چس و تس عملکرد NT1 بسیار بهتر بود و این میکروفون در محدوده های LOW MID حساسیت بیشتری از خود نشان داد که ما مجبور به استفاده از اکولایزر در محدوده 12 کیلوهرتز شدیم، که به طور کلی انتخاب ما برای این محدوده بسیار بالای صدا NT1 است.
تست بر روی صدای گیتار
در این تست یک دانشجو به اسم ROBERTO یکی از قطعات ساخته شده خود را توسط ساز گیتار آکوستیک نواخت و صدای مورد نظر نمونه برداری شد. البته میکروفون ها در شرایط بسیار نزدیک به هم و فاصله هشت اینچی روبروی فرت سیزدهم (محل اتصال دسته گیتار به کاسه) که این نقطه بهترین مکان برای صدابرداری مونو از گیتار آکوستیک است قرار دادیم. قبل از ضبط، نوازنده به این مساله اشاره کرد که سیم های گیتار FENDER من کهنه و مستهلک هستند که این شرایط برای ما بسیار ایده آل بود؛ چون بسیاری از صدابرداران امروزه با چنین مشکلی روبرو هستند. در نگاه اول میکروفون X1 صدای بسیار شفافی برای این مورد از خود نمایش داد و در مقابل میکرون NT1 نیاز زیادی به اکولایزر داشت تا به شکل استاندارد، صدایی از خود به نمایش بگذارد. برای ما صدای شفاف میکروفون X1 در این مورد بسیار مطلوب و به اندازه بود و صدای نمونه برداری شده لاغر و شکننده نبود و به اندازه بسیار خوشایندی چیپسی بود. نکته بسیار جالب در میکروفون X1 این بود که در محدوده LOW MID کنترل بسیار خوبی از خود نشان داد که این موضوع کار میکس صدای گیتار آکوستیک را در کنار دیگر سازهای تشکیل دهنده یک موسیقی بسیار آسان می کند؛ در صورتی که NT1 در این شرایط نیاز به پردازش و آنالیز بیشتری دارد. در یک نگاه کلی انتخاب X1 برای صدابرداری از چنین سازی عالی است و از نظر خلوص صدایی اعجاب انگیز دارد.
جمع بندی کلی
X1 قطعا مشخصات خوبی از خود نشان داد که با تست های انجام شده به ما ثابت شد و شخصا محصولات SE مورد پسند واقع شد که باید کمپانی های تولید کننده میکروفون از این محصولات نت برداری کنند. به طور مثال سوییچ پد 10- دسی بل این امکان را به کاربر می دهد که بتواند با میکروفون X1 از منابعی با SPL بالا مثل درام صدابرداری کند که هیچ گاه نمی توان این انتظار را از میکروفون NT1 داشت. بعد از تحقیقات موشکافانه روی صدا های ضبط شده، تفاوت فاحشی در محدوده میدرنج این دو میکروفون مشاهده نشد و هر دو بسیار خوب از این محدوده صدابرداری می کنند. در مقابل در فرکانس های بسیار بالا و پایین این دو میکروفون شخصیت های متفاوتی دارند.
- نظرات کاربران