7ام دی 1398

بهترین میکروفون USB برای ضبط صدا

همانطور که میدانید برای راه اندازی میکروفون کاندنسر و داشتن کیفت بالا در کلاس استودیویی نیازمند تامین کردن کارت صدای اکسترنال با تغذیه فانتوم پاور و مدار پری امپ قوی و خوش ساخت هستید، یا میکروفون USB : از اینرو کمپانی های مختلف برای سهولت در ضبط صدا بروی سیستم های کامپیوتری که اخیرا هم تعداد آنها بسیار زیاد شده است، محصولات مختلفی را با کارت صدا و کانورتر داخلی عرضه نموده اند تا بی نیاز از هزینه های اضافی و فقط با اتصال درگاه USB در هر محیطی به ضبط های حرفه ای بپردازید. در ادامه ۱۰ مدل از این محصولات را که دارای تناسب قیمت به کیفیت ایده آلی هستند را به شما معرفی می کنم.

ضمن تشکر از نویسنده قبلی این مطلب در تاریخ ۷ دیماه ۱۳۹۸ که بروزرسانی آن امروز ۹ اسفند ۱۴۰۰ صورت گرفت. 

با توجه به اینکه میکروفون های این دسته بندی زیاد بودن و خواستم راحت تر به یک نتیجه گیری کلی برسید این محصولات را در سه رنج قیمتی ارزان (زیر ۳.۵ میلیون)، میان رده (بین ۴ تا ۶ میلیون) و حرفه ای سطح بالا (بیش از ۶ میلیون) دسته بندی کردم تا در زمان کمتر بهترین انتخاب را داشته باشید.

میکروفون USB ارزان قیمت مقایسه در ایران صوت The Best Microphones Review

میکروفون USB ارزان (زیر ۳.۵ میلیون)

در این دسته بندی با سه محصول روبرو هستیم، اولی که از همه ارزان قیمت تر است و متعلقات جالب و کار آمدی هم دارد، میکروفون USB ارزان Marantz Pro مدل POD Pack 1 است. این میکروفن دارای ابعادی کوچک است و ساخت و ساز بسیار خوبی دارد.

به لطف کمپانی شناخته شده اش، یک پایه میکروفون بازویی با قابلیت اتصال به لبه میز و کابل اتصال به کامپیوتر عرضه می شود. این میکروفون دارای کانورتر ۱۶ بیت ۴۸ کیلوهرتز است که برای یک سطح ابتدایی و ارزان قیمت عالی به نظر میرسه.

مدلهای دیگری که در این کلاس قرار می گیرند میکروفون USB رومیزی RODE NT-USB mini و Saramonic MV-2000 است. این دو محصول از نظر ظاهری باهم تفاوت زیادی ندارند و بسیاری از نوآوری های انجام شده در بدنه، ابعاد، پاپ فیلتر داخلی، خروجی هدفون، متعلقات و حتی پایه ی مگنتی رومیزی آنها بسیار شبیه به یکدیگر است.

همچنین از نظر مشخصه ی فنی هردو نهایتا نرخ نمونه برداری ۲۴ بیت ۴۸ کیلوهرتز را پشتیبانی می کنند و از کانکشن USB Type-C بهره می برند و حتی میزان تحمل فشار صوتی کپسول داخلی آنها نیز با اختلاف ۱ دسی بلی نزدیک به هم است، ولی دارای قیمتهای متفاوتی هستند.

در چالش میکروفون USB ارزان قیمت میشه گفت انتخاب بین یکی از این دو مدل میتواند راه چاره اصلی باشه، حال میخواهد NT-USBmini به علت قدمت بالای کمپانی روود انتخاب شما باشد یا MV-2000 از کمپانی نسبتا تازه وارد سارامونیک، در هر صورت چیزی را از دست نخواهید داد.


میکروفون USB رومیزی میان رده The Best Microphones Review

میکروفون USB رومیزی (بین ۴ تا ۶ میلیون)

در میان رده کمی رقابت مابین تولید کنندگاه فشرده تر می شود و امکانات ویژه و اختصاصی به برخی از آنها اضافه می گردد که میکروفون را نسبت محصولات دیگر پیشرفته تر و کاربردی تر می نماید.

در این رنج قیمتی در ابتدا با دو محصول نسبتا هم قیمت از کمپانی های Marantz Pro مدل MPM-2000U و میکروفون جدید Comica Audio مدل STM-USB روبرو هستیم. این دو محصول از بابت ساخت و ساز بدنه در یک کلاس هستند و کیفیت آنها باهم تفاوت چندانی ندارد و هر دو نهایتا در نرخ ۱۶ بیت ۴۸ کیلوهرتز ذخیره سازی روی کامپیوتر را فراهم می سازند.

اما STM-USB از دو کپسول داخلی بهره می برد که میتواند برای صدابرداری۳۶۰ درجه یا دوطرفه بصورت استریو نیز کاربرد داشته باشد و سازگاری این میکروفون با آیفون و آیپد از طریق خرید مبدل USB به لایتنینگ فراهم می شود.

در صورتی که این موارد در MPM2000U یافت نمی شود و فقط برای ضبط های تک جهته کاربرد دارد. همچنین در مقایسه متعلقات مانند پایه رومیزی، پاپ فیلتر، کابل و کیف تنها برتری میکروفون مرنتز داشتن هاردکیس پلاستیکی و شاک مانت است که دیگر اجزا در بسته بندی میکروفون کامیکا بصورت فیزیکی قرار دارد.

میکروفون دیگری که در این کلاس قیمتی انتخاب شده است محصولی از کمپانی بیرداینامیک است، البته در این مورد: علت کم لطفی ما و قراردادن این میکروفون USB حرفه ای در میان رده، تخفیف بسیار ویژه ی آن است، که توسط بازرگانان بیرداینامیک در ایران ارایه می شود، در غیر اینصورت از نظر قیمتی در کلاس بالاتری قرار می گرفت.

میکروفون USB حرفه ای beyerdynamic FOX دقیقا همان روباه دست نیافتنی برای شکارچیان است که با کانورتر سطح بالا ۲۴ بیت ۹۶ کیلوهرتز و پورت USB Type-C ، کیفیت ساخت و صدایی استودیویی دارد و همراه متعلقاتی مانند پایه رومیزی و پاپ فیلتر عرضه می شود و یک محصول به صرفه و با کیفیت بالا در این قیمت است.


میکروفون USB حرفه ای رومیزی The Best Microphones Review

میکروفون حرفه ای USB حرفه ای (بالای ۶ میلیون)

همانطور که در کلاس میان رده بررسی شده در واقع باید در این کلاس قیمتی چهار محصول را با یکدیگر مقایسه می کردیم که روباه زیرک در لانه ی خود ماند تا در سطح میکروفون های حرفه ای رقابت بین سه محصول باقی بماند.

میکروفون USB حرفه ای کمپانی پریسونوس ارزان قیمت ترین محصول این کلاس است که با هوشمندی مهندسان تولید کننده معتبر اخیرا در جایگاه بسیار خوبی قرار دارد. میکروفون Presonus Revelator دارای کانورتر ۲۴ بیت ۹۶ کیلوهرتز است و کپسول دو وجهی آن امکان صدابرداری ۳۶۰ درجه را هم در اختیارتان می گذارد.

البته نکته بسیار قابل توجه در این میکروفون پنل نرم افزاری آن است که دارای حالت های پیش فرض و قابل شخصی سازی متعددی است. و برای کاربران نسبتا تازه وارد یا اشخاصی که میخواهند با کمترین درگیری نرم افزاری به صدای ایده آل خود نزدیک شوند، طراحی و تولید شده است.

این میکروفون با داشتن انواع و اقسام پردازشهای داینامیکی مانند اکولایزر و کامپرسور و مجموعه ای از افکتهای صوتی با اتصال سریع میتواند یک راه کار عالی و مطلوب مابین رقبای حرفه ای خود باشد.

میکروفون USB حرفه ای iRig Mic Studio نیز با کپسول تک وجهی و کانورتر ۲۴ بیت ۹۶ کیلوهرتز دارای تنها یک برتری خاص مابین محصولات این دسته بندی است، چون با داشتنش، برای اتصال به گوشی و تبلت با کانکشن لایتنینگ نیازی به خرید مبدل گرانقیمت کمپانی اپل ندارید و کابل همراهش مسئله را برای شما با کمترین هزینه حل خواهد کرد. همچنین نرم افزار iRig Recorder که یکی از اپلیکیشن های محبوب این کمپانی است، به شما کمک می کند تا روی موبایل و تبلت خود به صدابرداری حرفه ای بپردازید.

دست آخر میکروفون SHURE MV7 برترین محصول در کلاس حرفه ای است که یک محصول ویژه و مورد تایید از نظر متخصصان صدا در سراسر جهان است. جای شکی باقی نیست که قدمت این کمپانی در تولید میکروفون و تجهیزات صوتی بسیار بیشتر از برخی تولید کنندگان دیگر است، و تا دلتان بخواهد محصولات افسانه ای تولید کرده که توسط آرتیست های مختلف و صاحب نامی مورد استفاده قرار گرفته است.

میکروفون MV7 دارای کپسول داینامیک است ولی این کپسول با الهام از محصول SM7B ساخته شده است و دارای استایل درجه یکی است که از سالهای دور توسط مهندسین صدای جهان مهر تایید خورده است. حالا آن را میتوانید با هزینه ای کمتر، از طریق USB به سیستم کامپیوتر خود متصل کنید.

همچنین داشتن کانکشن XLR زیر بدنه ی آن امکان میدهد آنرا باخود به استودیو ببرید و روی تجهیزات آنالوگ و پیشرفته ی آنجا نیز راه اندازی کنید. از دیگر مزایای متمایز این میکروفون USB میتوان به کنترل سطح لمسی که در بالای بدنه تعبیه شده است، تمجید کرد، ولی حضور کانورتر ۱۶ بیت ۴۸ کیلوهرتز کمی خریدار را دلسرد می کند.

البته مقایسه ما بین محصولاتی بود که در حال حاضر روی وب سایت قابل عرضه هستند و امکان دارد محصولاتی در بازار باشند که فراموش شده اند یا از نگاه ریزبین نویسنده در رفته باشند، و همچنان در سبد محصولات ایران صوت قرار نگرفته باشند.

  • نظرات کاربران
  • ارتان 4 مهر 1399

    کدوم مدلها برای وکال یا خوانندگی مناسب بود چرا هیچ اشاره ای به این مورد نکردید

    • فرزان جلالی 5 مهر 1399

      با سلام

      با توجه به اینکه اکثر مدل های معرفی شده در این لیست دارای دیافراگم بزرگ هستند، قاعدتا میتوانید تمامی آنها را برای ضبط وکال (خواننده و گوینده) مورد استفاده قرار دهید.

  • مهدي اميري 27 بهمن 1400

    یعنی واقعا میکروفون M-Audio Uber Mic USB از همه اینها بهتره؟؟؟

    • فرزان جلالی 28 بهمن 1400

      با سلام
      در زمانی که این مقاله نوشته شده بین محصولات موجود مقایسه صورت پذیرفته است که از دیدگاه نویسنده برترین محصول موجود در فروشگاه های کشور بوده است.
      از آنجایی که تکنولوژی ساخت روز به روز در حال پیشرفت است پس این قطعا محصولاتی بهتر ارایه شده اند که قابلیت های متعدد را در کنار کیفیت بهتر از این شامل می شوند. و میتوانند لابه لای این محصولات قرار گیرند. پیشنهاد می کنم برای رویت محصولات جدیدتر به بخش میکروفون USB در ایران صوت مراجعه نمایید یا جهت دریافت مشاوره با ما در تماس باشید.
      همچنین سعی می کنم زودتر این مقاله را بروزرسانی نمایم.