Electret-Condenser-And-True-Condenser-Microphones
30ام مهر 1398

میکروفون های کاندنسر حقیقی و غیر حقیقی!

میکروفون یکی از تجهیزات صنعت صدا و موسیقی به شمار می رود که از نظر ساختار و طراحی شامل دسته بندی های مختلف می باشد. گاهی اوقات بعضی از میکروفون های استودیویی به عنوان یک میکروفون کاندنسر حقیقی معرفی می شوند. اساسا سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که معنی آن چیست و آیا چیزی به نام میکروفون غیر حقیقی هم وجود دارد یا خیر؟

یک – کپسول کاندنسر شامل خازنی می شود که ظرفیت آن به نسبت ریتم امواج صوتی که به دیافراگم برخورد می کند، تغییر می کند. با این وجود، قطعات الکترونیکی میکروفون این تغییر ظرفیت را فقط در صورت شارژ یا پولاریزه شدن کپسول کاندنسر توسط یک ولتاژ حس می کنند. برای حساسیت خوب، این ولتاژ پولاریزاسیون باید نسبتاً بالا باشد.

دو – راه برای اعمال این شارژ الکتریکی وجود دارد. روش سنتی پولاریزه کردن کپسول با ولتاژ خارجی می باشد. در کاربری های استودیویی، این موضوع مشکلی ایجاد نمی کند. سیستم برق دهی استاندارد، فانتوم پاور P48 است که ۴۸ ولت برق را برای میکروفون فراهم می کند. این ۴۸ ولت برای پولاریزه کردن کپسول کافی است، اگرچه بسیاری از میکروفون های کاندنسر مدرن، دارای مبدل های ولتاژ برای ولتاژ های بالاتر هم می باشند (معمولا ۶۰ تا ۸۰ ولت).

روش پولاریزاسیون دیگری نیز وجود دارد که در آن یک شارژ الکتریکی دائماً در کپسول فریز می شود. این امر توسط اعمال یک ماده ی خاص به نام “الکترت” صورت می پذیرد. دلیل نام گذاری واژه ی الکترت به خاطر معادل بودن الکترواستاتیک آن با یک آهنربای دائمی بود. عموماً، صفحه الکترت روی صفحه ی پشت کپسول اعمال می شود که از این نوع به عنوان Back Electret یاد می شود.

بدون نیاز به یک منبع تغذیه ی ولتاژ بالا، تکنولوژی کاندنسر الکترت برای دیوایس های قابل حمل که باید روی ولتاژ پایین باتری هم کار کنند، مناسب است. میکروفون های گوشی های موبایل، لپ تاپ ها، رکوردرهای کوچک و دوربین های کوچک همگی با کپسول های کاندنسر الکترت کار می کنند و علت آن این است که کپسول های کاندنسر الکترت را می توان به تعداد بالا با هزینه ای مناسب تولید کرد. به دلایل مشابه، بعضی از میکروفون های استودیویی ارزان تر نیز از کپسول های کاندنسر الکترت استفاده می کنند.

در واقع این حقیقت که کپسول های کاندنسر الکترت بیشتر در محصولات ارزان قیمت یافت شوند، به این تکنولوژی شهرتی سوال برانگیز داده است. بعضی از کپسول های کاندنسر الکترت اولیه، در همان سال های اول خراب می شدند، زیرا شارژ الکتریکی خود را از دست می دادند. در واکنش به این امر، عبارت کاندنسر حقیقی برای کپسول هایی که به صورت خارجی پولاریزه می شوند خلق شد تا آن ها را از کپسول های کاندنسر الکترت که احتمالا کیفیت پایین تری دارند، متمایز نماید. اما در مجموع این عبارت تنها برای بیان مفهوم ویژگی های این دسته از کپسول ها به کار می رود؛ وگرنه از نظر فنی، چیزی تحت عنوان کپسول کاندنسر غیر حقیقی وجود ندارد.

اگر بخواهیم منصف باشیم، کپسول های کاندنسر الکترت صدای بدی نمی دهند و نمونه های مدرن آن ها نیز شارژ الکتریکی خود را مانند بعضی از پیشینیان خود در دهه ی ۱۹۷۰ از دست نمی دهند. تعدادی از تولیدکنندگان مشهور به اندازه ی کافی از تکنولوژی کاندنسر الکترت قانع شده اند تا آن را در بهترین میکروفون های خود به کار گیرند که قیمت بعضی از آن ها به بیش ار ۲۰۰۰ دلار می رسد. نتیجه آن که صدای خوب به سادگی نتیجه ی یک طرح پولاریزاسیون خاص نیست. بلکه کیفیت صدای برتر با مهندسی عالی و توجه بالا به جزئیات در تولید حاصل می شود.

  • نظرات کاربران