warm-audio-tone-beast tb12
13ام تیر 1396

بررسی محصول Warm Audio Tone Beast – غول تنالیته

پری آمپ جدید کمپانی Warm Audio تحت عنوان Tone Beast که یک محصول دست ساز است، جدیدترین پیش تقویت کننده ی وارم اودیو با کیفیتی بالاست که در پکیجی با قیمت مناسب عرضه شده است. طراحی کلاسیک و مجزای پیش تقویت کننده سیگنال میکروفون از کمپانی API مدل ۳۱۲ که در ابتدا به عنوان یک پری آمپ برای کانال های ورودی کنسول های آنالوگ در نظر گرفته می شد، نقشی اساسی در شکل دهی صدای موزیک راک بخصوص راک امریکایی بازی کرد. API هنوز پیش تقویت کننده هایی بر اساس طراحی اولیه ی ابتدای دهه ی هفتاد می سازد و چندین تولید کننده ی دیگر بنا به دلایلی اکنون دستی بر تولید این قطعه ی تاریخی برای استفاده در حین ضبط دارند. اولاً ۳۱۲ صدایی عالی را ارائه می کند که با ثبات و قوی است و دامنه ی میانی واضحی دارد. همینطور طراحی بسیار ساده آن شامل یک مبدل ورودی و خروجی و یک Op-Amp مجزای کلاس A می شود. این بدین معنی است که نه تنها تولید یک پیش تقویت کننده بر اساس طرح ۳۱۲ تقریباً آسان است، (اگرچه به قطعات کیفیت بالا نیاز است) بلکه می توان گفت مدل اورجینال به تغییر و بهبود نیاز دارد. این دقیقاً چیزی است که کمپانی وارم اودیو در تگزاس روی محصول ویژه خود پیاده سازی کرده است: آنها طرح اصلی ۳۱۲ را برداشته و محصول جدید خود را بر اساس آن ساخته اند که از اساس، تمام فاکتور های مهم مدار الکترونیکی را برای تنوع صوتی و دستیابی به کیفیت ایده آل رعایت کرده اند تا کیفیت را دو برابر کنند. نتیجه آن عرضه یک سخت افزار تک کانال با حجم و اندازه یک یونیت رکمونت است که نامش Tone Beast می باشد.

 

بررسی اجمالی

Tone Beast بر خلاف ۳۱۲ اوریجینال، فضای فراوان و پارامترهای کنترلری زیادی روی پنل جلویی برای ایجاد کاراکتر صوتی مد نظر قرار داده است. حقیقتاً Tone Beast تمام آنچه از یک پیش تقویت کننده ی مدرن انتظار می رود را در دل خود گنجانده است؛ مانند ورودی اختصاصی قابل تعویض میکروفون، لاین، ساز، فانتوم پاور ۴۸+ ولت، تقلیل کننده ورودی ۲۰- دسی بل، سوئیچ Polarity و یک فیلتر بالاگذر ۸۰ هرتز، که تمام سوئیچ های آن دارای LED قرمز رنگ جهت نمایش وضعیت عملکرد هستند. ورودی ها از طریق روتاری میتوانند کنترل شوند تا تنالیته شان تغییر کند. هرچند این ویژگی ساده است ولی نباید نادیده گرفته شود. قسمت کنترل ورودی، این سخت افزار رکمونت (Tone Beast) را انعطاف پذیرتر از بعضی از رقبای واضحش می کند، اما TB12 چیزهای بیشتری برای ارائه دارد. قسمت های کنترل های Gain، Saturation و Tone می توانند پیش تقویت کننده را به یک مولد Saturation تبدیل کنند. (با یک محدوده ی صوتی از رنگ آمیزی به شدت کم تا صداهای خشن) قسمت برجسته و درجه دار Gain میزان تقویت را در محدوده ی بین ۲۹+ و ۶۵+ دسی بل تنظیم می کند. این محصول همراه با قسمت خروجی که دامنه ای از تضعیف کامل (منفی بی نهایت) تا Unity gain دارد، عرضه می شود.

این در عوض به مراحل تقویت کننده اجازه می دهد تا بدون گذاشتن بار اضافی بر یونیت بعدی در جریان سیگنال به شدت درایو شود، که دامنه ی وسیعی از گزینه های تن صدا را فراهم می کند. برای توضیح اینکه قسمت Tone Control دقیقاً چه چیزی ارائه می کند، باید داخل محصول را مشاهده کرد. جالب توجه است که Tone Beast اکثر قسمت های مسیر سیگنال را دو برابر می کند، تا جایگزین های صوتی طی آرایش قطعات مختلف ارائه کند. وارم اودیو TB12 را با سه مبدل امریکایی Cinemag تجهیز کرده است که یکی از آنها طراحی شخصی سازی شده برای مشخصات فنی مورد نظر مهندسان کمپانی وارم اودیو است. یک مبدل ورودی وجود دارد، اما دو مبدل خروجی می توانند با یک سوئیچ به سادگی تعویض شوند. اولی، یک مبدل با هسته ی استیل است که میدرنجی غنی و رنگی که می توان آن را کلاسیک نامید ارائه می کند. درحالی که مبدل دارای هسته ی نیکل ۵۰ درصدی پاسخگویی شفاف تر و خطی تری را ارائه می کند. هر دو مبدل می توانند bypass شوند، که در نتیجه سیگنال را ۸ دسی بل کم می کنند اما سیگنالی تمیزتر بدست می آید.

warm audio tb12 tone beastبا پیروی از همان منطق، از دیگر اجزای کلیدی مسیر سیگنال، Op-Amp ها نیز می توانند تعویض شوند. Tone Beast بر پایه ی دو Op-Amp مجزا ساخته شده است، اما با پیروی از طرح اصلی ۳۱۲، فقط یکی از آنها در یک زمان معین می تواند فعال باشد. یکی از Op-Amp ها x731 است که بر اساس Melcor 1731 مدل قدیمی Op-Amp مشهور API ساخته شده است که دارای رنگ بیشتر است. Op-Amp دیگر x18 است که با الگوبرداری از ۹۱۸ کلاسیک Dean Jensen ساخته شده است و صدایی بازتر و تمیزتر دارد. هر دو سوکتی هستند و از طرح کلاسیک شش پین API پیروی می کنند و در راهنمای عملکرد، وارم اودیو کاربران را برای تنوع صوتی بیشتر به تجربه ی Op-Amp Block های خارجی و سازگار با آن تشویق می کند. خازن ها که در مدار، اوپ امپها را احاطه کرده اند نیز می توانند تعویض شوند. تنظیمات Vintage خازن های Tantalum را به کار می گیرند، درحالی که گزینه ی Clean وابسته به الکترولیتی هاست. این تا کنون نامحسوس ترین تغییرات بوده است و در بعضی شرایط تقریباً صدا را اصلاً تغییر نمی دهد، اما تاثیر آن وقتی پیش تقویت کننده بیشتر به سمت دیستروشن درایو می شود به طور رو به افزایشی آشکار می شود.

پالت کنترل ها در پنل جلویی دستگاه یک Tone Switch دارد که برای همه ی ورودی ها (میکروفون، لاین و ساز) قابل استفاده است. بر روی ورودی میکروفون وقتی Tone Switch غیر فعال باشد، امپدانس ورودی ۶۰۰ اهم است. با فعال کردن Tone Switch امپدانس به ۱۵۰ اهم می رسد و ۶ دسیبل افزایش به سیگنال می دهد (که نهایت gain را به ۷۱+ دسی بل می رساند) و ممکن است در زمان ضبط با یک میکروفون ریبون Passive مناسب تر باشد. در نهایت و کمی غیر معمول، سیگنال ساز با امپدانس بالا توسط یک مدار ترانزیستوری اضافی به ورودی مبدل تغذیه می شود. از این رو، سیگنال های ساز نیز می توانند از شخصیت صوتی مبدل ورودی بهره ببرند. اگرچه این شخصیت صوتی یک معیار معمول برای این قبیل محصولات است، ولی این تمام چیزی که Tone Beast برای ارائه دارد نیست. چون یک اینسرت وجود دارد که تجهیزات دیگر مانند اکولایزر و کمپرسور می تواند به آن وصل شود. این بین Op-Amp ها و مبدل های خروجی قرار دارد.

مدار داخلى Tone Beast

ارزش نسبت به قیمت

Tone Beast محکم به نظر می رسد، از قطعات با کیفیت ساخته شده است و باید عملکردی قابل اعتماد را برای سالیان سال ارائه کند. در حقیقت اینکه وارم اودیو می تواند یک مدار کلاس A کاملاً مجزا را با قطعاتی با این کیفیت به همراه انتخاب های متنوع و قیمتی مناسب ارائه کند، امری شگفت انگیز است. معمولاً این نوع تکنولوژی را فقط در یونیت هایی با دو یا سه برابر قیمت TB12 می توان یافت. هرچند به ناچار برای ممکن ساختن این قیمت کمی از سر و ته این محصول زده اند ولی بعضی از آنها اصلاً به کیفیت این یونیت مربوط نمی شود و عیبی در آن نمی توان یافت؛ اما به هرحال بسیاری موارد دیگر قابل بحث است. اولاً Tone Beast به یک منبع تغذیه نوع Wall-Wart وابسته است. این در نوع خود مشکل به حساب نمی آید؛ یک PSU داخلی با کیفیت قیمت تولید را بالا می برد، اما اکثر یونیت های High-End منابع تغذیه ی داخلی به کار می گیرند، مگر اینکه دلیلی برای انجام این کار داشته باشند و حتی بعضی تولیدکنندگان به وسواس بیش از حد روی طراحی این منابع تغذیه افتخار هم می کنند. ثانیاً LEDهای پنج قسمتی Level Meter به رنگ های آبی، سبز، زرد و قرمز می توانستند بهتر باشند. به خصوص رنگ آبی که به طور قابل توجهی روشن تر از بقیه است و چشم را اذیت می کند؛ بخصوص در محیط های تاریک.

Warm Audio Tone Beast

در حین استفاده

سوای این انتقاد جزئی، Tone Beast ثابت کرده است که پیش تقویت کننده ی بسیار قابل اعتماد و انعطاف پذیری است. کمی زمان می برد تا به تمام جزئیات عادت کنید، چون WARM AUDIO ویژگی های زیادی داخل این محصول قرار داده است، اما خوشبختانه کنترل ها به خوبی چیده شده اند و برچسب ها به راحتی خوانده می شوند. این روزها، رنگ صوتی به صورت یک اصطلاح تکنیکی در زمینه ی موسیقی در آمده و شخصیتی که مبدل ها به صدا می دهند مد شده است. اما درحالی که TB12 تمام جزئیات مربوط به رنگ مانند مبدل ها، خازن های Tantalum و Op-Ampهای مجزا را دارد، نباید فکر کنید که استفاده از هر کدام از این گزینه ها صدا را به شدت در هر شرایطی تغییر می دهند. در خیلی از موارد استفاده این تغییرات خیلی نامحسوس باقی می مانند و فقط به گوش شنونده های خیلی حرفه ای می رسند. اینکه چقدر این تفاوت های جزئی در میکس و مسترینگ اهمیت دارند قابل بحث است. به یاد داشته باشید که در مواقع انجام Saturation باید خیلی با دقت گوش کنید. چون بعضی مواقع هرچه کمتر Saturate کنید نتیجه ی بهتری می گیرید. صدای اصلی Tone Beast لحنی حاضر با میدرنج بالا و واضح است. این امری غیر معمول برای یک پیش تقویت کننده از خانواده ی API نیست. ۳۱۲ ممکن است چاق ترین و غنی ترین صدا را ارائه نکند، اما قادر به ارائه ی سیگنالی قوی و با ثبات بالا است که می تواند در هر میکسی جای بگیرد؛ TB12 نیز همین خصوصیات را دارد. تفاوت بین پیکربندی تمیزتر (x18 Op-Amp و مبدل نیکلی) و همتای رنگی تر آن (x731 Op-Amp و مبدل استیلی) باعث تفاوت صدایی خیلی زیاد نمی شود که فکر کنید به دو یونیت کاملاً مجزا گوش می دهید. یکی از آنها صدایی بازتر و گاهی اوقات فرکانس های بالای تیزی دارد، درحالی که دیگری نرم تر و گرد تر به نظر می رسد و بین این دو حالات، تنظیمات بسیار دیگری هم وجود دارد. هر طور که فکر کنید، Tone Beast ابزار زیادی برای تیون کردن دقیق نتیجه و وفق دادن شخصیت پیش تقویت کننده با ماهیت صدای اصلی وارد شده به مدار دارد. برای نمونه، بعضی از این ویژگی ها را می توان برای از بین بردن صدای تیز بعضی از میکروفون های خازنی استفاده کرد. یکی از دوست داشتنی ترین ویژگی ها که مطمئناً قوی ترین آن هاست می تواند این پیش تقویت کننده ی میکروفون را به یک باکس دیستروشن قوی تبدیل کند. دامنه ی وسیع خروجی تضمین می کند که محدودیت های Gain-Staging وجود نخواهد داشت. افکت های سچوریشن و دیستورشن TB12 عالی صدا می دهند؛ تغییر لحنی دیگر انتخاب ها با درایو شدن بیشتر و وارد شدن به ناحیه ی تقویت غیر خطی آشکارتر می شود.

Tone Beast Back Panel

جمع بندی

نگاه اول ممکن است فریبنده باشد و در مورد Tone Beast دقیقاً همینطور است: نباید این محصول را فقط به عنوان یک پیش تقویت کننده مانند دیگر نمونه ها دانست. این محصول یک ماشین صداست که با استفاده از آن می توان تاثیری عالی بر دیگر حوزه های تولید صدا نیز گذاشت. برای مثال، این محصول می تواند برای طراحان صدا بسیار مفید باشد و برای بسیاری دیگر TB12 پردازشگری مفید در طی میکس خواهد بود. درحالی که Tone Beast از نظر ساختاری به هیچ وجه قابل مقایسه با دیوایس های High-End نیست، کارش را به طور اعجاب آوری خوب انجام می دهد و مسیر سیگنالی ارائه می کند که فرای هزینه پرداخت شده بابت آن است. رنگ این محصول به عنوان یک پیش تقویت کننده ممکن است سلیقه ی همه را جلب نکند، (هیچ پیش تقویت کننده ای نمی تواند راه حلی نهایی برای تمام کاربران باشد) اما به عنوان یک مولد سچوریتور دامنه ی وسیعی از کاربردهای بیشتر را فراهم می کند. این ویژگی به تنهایی می تواند خیلی ها را برای خرید این محصول مجاب کند. هر طور که فکر کنید، Tone Beast وارم اودیو در حین داشتن قیمتی مناسب ویژگی های زیادی برای عرضه کردن دارد.

  • نظرات کاربران