https://iransote.com/wp-content/uploads/2019/05/Adam-Audio-A7x-Vs-Neumann-KH-120-Comperson.jpg
2ام خرداد 1398

مقایسه اسپیکر مانیتور Neumann KH 120 با ADAM A7X

اسپیکر مانیتور های کمپانی آدام و نویمن که هردو در کشور آلمان تولید می شوند با توجه به قدمت بسیار زیادشان در زمینه تولید محصولات صوتی برای تمامی دست اندر کاران این صنعت شناخته شده هستند. ما در این مطلب سعی داریم طبق اطلاعات موجود و عرضه شده توسط کمپانی ها، به مقایسه دو محصول تقریبا هم قیمت آنها بپردازیم.

شاید در ابتدا باعث تعجب باشد که چگونه میتوان یک اسپیکر با ووفر ۷ اینچ را با یک مدل دیگر که دارای ووفری ۵.۲۵ اینچی است مقایسه نمود. یا توییتر ۴ اینچی ریبون چگونه در مقابل یک توییتر ۱ اینچی قابل مقایسه است؟ ولی به شما وعده می دهیم که در پایان این نقد و بررسی به نتایجی شگفت انگیزی خواهید رسید، تا علت این مقایسه ی جسورانه نیز برای شما شفاف گردد. ما در اینجا هر دو اسپیکر را از نظر ظاهری، طراحی آکوستیک، یونیت های تولید صدا، متریال ساخت، امپلیفایر داخلی و تنظیمات کراس اوور بررسی خواهیم نمود.

اسپیکر مانیتور ADAM Audio A7X با توجه به قیمت ۱۴۹۸ دلاری خود یکی از محصولات پرطرفدار کمپانی آدام است که از سالها پیش توسط وارد کنندگان مختلفی در بازار ایران عرضه شده است و جایگاه ویژه ای را بین تنظیم کنندگان، صدابرداران و تولید کنندگان موسیقی دارد. این اسپیکر دارای ووفر ۷ اینچی و توییتر ۴ اینچی معروف X-ART است که دنیای استودیو مانیتورها را در زمان عرضه شدنش به بازار متحول کرد. تکنولوژی و مهندسی بکار رفته در تولید و طراحی این توییتر بر گرفته از اسپیکر های الکترواستاتیک است و عملکردی معکوس و شبیه به میکروفون های ریبون دارد. در زمان عرضه این محصول سر و صدای عجیب و غریبی در صنعت صدای حرفه ای استودیوها راه افتاد و کمپانی نویمن و بسیاری دیگر هنوز به فکر تولید اسپیکر مانیتورینگ نیافتاده بودند، و به همین واسطه فروش چشم گیر و فوق العاده ای داشت. طرح این توییتر بعدها توسط کمپانی های مختلفی کپی برداری شد و روی اسپیکر های مختلف با نام های تجاری متفاوتی قرار گرفت. البته یکی از مواردی که باید به آن اشاره نمود این است که کمپانی ADAM قطعا اولین تولید کننده توییتر ریبون در جهان نبوده است و فقط میتوان آنرا تولید کننده برجسته ی این سبک طراحی در استودیو مانیتور ها دانست.

این اسپیکر مانیتور اکتیو استودیویی با توجه به ساختار 2way ی خود توانایی پخش فرکانس هایی مابین ۴۲ هرتز تا ۵۰ کیلوهرتز را دارد که به میزان قابل توجهی میتوان از آن به عنوان یک بازه فرکانسی مناسب یاد کرد. همچنین دو امپلیفایر قدرتمند داخلی با توانایی تولید بیش از ۱۴۰ وات RMS و کراس اوور فوق العاده دقیق با حداقل چالش X-Over میتواند گزینه ایده آلی برای راه اندازی یونیت ها باشد، و همیشه صدایی قابل اطمینان با بیس عمیق، میدرنج واضح ومسطح از آن داشته باشیم. در پشت بدنه روتاری های تنظیم برای تقویت یا تضعیف فرکانس های بالا و پایین به میزان ±۶ دسی بل و همچنین یک روتاری برای افزایش یا کاهش حجم صدای توییر به میزان ±۴ دسی بل قرار دارد که دست کاربر را برای تنظیم صدای اسپیکر و کالیبر کردنش در اتاق باز می گذارد.

شاید یکی از نقاط ضعفی که در این اسپیکر مانیتور به وضوح شاهد آن هستیم طراحی بدنه و متریال های بکار رفته برای تولید بدنه و ظاهر آن است. این مشکلات از دیدگاه ما، در جنس بدنه و فرم طراحی آن است; که در ساخت همانند اسپیکرهای وینتیج هستند و با مدلهای روز ترکیب شده اند تا فقط شکل متفاوت تری از دیگر اسپیکرهای متداول استودیویی داشته باشند. همانطور که میدانید این بدنه های از بابت رزونانس و بازتاب صوتی و بسیاری از موارد آکوستیکی داخلی و بیرونی داری معضلات فنی و مهندسی هستند که تولید کنندگان امروزی و شناخته شده سعی دارند آنها را در محصولات جدید از بین ببرند. سطوح تیز، بدنه چوبی با روکش نیمه پلاستیکی، پورت های رفلکس تمام پلاستیکی و سوییچ های بی دوام، و طراحی زمخت که خاص سری AX از کمپانی ADAM و بسیاری از اسپیکر های رده پایین تر از آن  است.

اسپیکر مانیتور Neumann KH-120 دارای قیمتی معادل ۱۴۹۷ دلار است که توسط کمپانی آقای جرج نویمن عرضه شده است و طراحی آن الهام گرفته شده از طرح اولیه آن در کمپانی Klein + Hummel یا همان KH صورت پذیرفته است. کمپانی KH عقبه ای طولانی و بیش از ۵۵ سال در تولید انواع اسپیکر مانیتورینگ حرفه ای استودیویی دارد که شروع فعالیتش از سال ۱۹۶۲ میلادی است. KH 120 نویمن یک نمونه ی توسعه یافته و بروز شده از اسپیکر مانیتور K|H O 110  است که عملکردی قابل توجه دارد. این اسپیکر از یک ووفر ۵.۲۵ اینچی به همراه یک توییتر یک اینچی از جنس تیتانیوم بهره می برد که هیچکدام از یونیت های بکار رفته در آن، در حد و اندازه اسپیکر مانیتور معرفی شده از کمپانی آدام اودیو نیستند. همچنین امپلیفایر داخلی KH 120 دارای توانایی خروجی ۱۰۰ وات RMS می باشد که باز به میزان قابل توجهی به نسبت محصول رقیب پایین تر است. با توجه به همه این موارد پاسخگویی فرکانسی آن بین ۴۶ تا ۲۴ کیلوهرتز است که میتوان آنرا به نسبت اندازه یونیت ووفر ۵.۲۵ اینچی اش، در پخش فرکانس های پایین یا بیس برجسته دانست.

در نمای ظاهری، این اسپیکر از بدنه تمام آلومینیومی دو تکه ای با رنگ کوره ای خاکستری، بسیار جلوه ی حرفه ای و دوست داشتنی به استودیو ها می بخشد و با لبه های نیم دایره ای شکل در سراسر بدنه و گریل های محافظ فلزی، چهره ای متفاوت از دیگر اسپیکر های هم رده خود به نمایش می گذارد. در پشت بدنه نیز سوییچ های تنظیمات کراس اوور قرار دارد، این مجموعه از تنظیمات بر خلاف اسپیکر آدام A7X به شکل سوییچ طراحی شده اند. و میتوان آنها را در مقادیر ثابت و از پیش تعیین شده ای قرار داد تا به صدای دلخواه و در نتیجه استاندارد مانیتور های استودیویی، در اتاق های آکوستیک و غیر آکوستیک رسید.

Adam A7x VS-Neumann-Kh-120-Freq-Responseدر یک جمع بندی کلی میتوان گفت: بازه فرکانسی و توانایی خروجی امپلیفایر، قطعا باعث بهبود عملکرد و برتری یک اسپیکر مانیتور نیست، و این مسئله را میتوان از روی نمودار فرکانسی اسپیکر ها بررسی نمود. ما دو نمودار فرکانسی را کنار هم قرار دادیم تا ببینیم این دو اسپیکر چه تفاوت هایی از نظر صدای عرضه شده با یکدیگر دارند. همانطور که در تصاویر مشاهده می کنید، اسپیکر مانیتور Neumann KH 120 با توجه به تمامی کمیت های خود صدایی دقیق تر و فلت تر از ADAM A7X عرضه می نماید و همچنین فراز و فرودهای کمتری در فرکانس های میدرنج و بالا به نسبت رقیب خود دارد، و قیمت آن ۱ دلار از اسپیکر ۷ اینچی و سنگین وزن آدام، کمتر است.

  • نظرات کاربران