میکروفون یونیورسال اودیو در مدلهای مختلف
کمپانی یونیورسال اودیو گویا همچنان تشنه ی افزودن به محبوبیت و سرمایه ی خود است و جدیدا با معرفی میکروفون در مدلهای متنوع قصد دارد، شانه های رقبا را کمی بمالد. این تولید کننده قرار است به زودی محصولات پر افتخار دنیا را که قبلا توسط کمپانی های دیگر تولید شده اند را با لوگوی برند خود روانه بازار کند. مجموعه میکروفون یونیورسال اودیو که گویا در طراحی کمی با مدلهای اصلی خود متفاوت هستند. سبک و سیاق باطنشان نیز بروزرسانی شده است، و در چندین مدل داینامیک و کاندنسر عرضه شده یا خواهند شد. میتوان انتظار داشت با حضور موفق کارت صدا و پردازشگر های این عرضه کننده تجهیزات استودیویی، در سالهای آتی حتما میکروفون یونیورسال اودیو جایگاه ویژه ای مابین رفقا خواهد داشت.
شکل بدنه این میکروفون ها برای حرفه ای ها شناخته شده است، ولی رنگ بدنه ی آنها متفاوت و تراش بدنه و رنگبندی آنها یک سنت شکنی تاریخی به حساب می آید. چون اکثر میکروفون های استودیویی دارای بدنه با رنگ مات و تیره هستند و کمتر تولید کننده ای در گذشته (به غیر از یکی دو مورد) ریسک تغییر رنگ اینچنینی را برای محصولات خود پذیرفته است، خصوصا آنهایی که محصولات خودرا افسانه ای یا وینتیج میدانند.
در نگاه اول یک مهندس صدای با تجربه استودیویی با محصولاتی مانند KM 184 نویمن، SM7B شور، و محصولات کمپانی تلفانکن برخورد می کند. به گفته مهندسان این کمپانی یک نمونه پر طرفدار، گویا کُندِه ی۱ میکروفون SM7B را کشیده و میخواهد آنرا خاک کند!🤦♂️ و مدلهای های کاندنسر در نمونه های قلمی دیافراگم کوچک و سه نمونه ی دیافراگم بزرگ تک وجهی/دو وجهی، دیگر اعضای قدرتمند تیم یونیورسال اودیو هستند که به احتمال زیاد همگی تا پایان سال ۲۰۲۲ به مصاف رقیبان خود خواهند رفت.
میکروفون داینامیک SD-1 دقیقا بدنه ای مشابه میکروفون محبوب شور دارد که یکی از ایده آل ترین میکروفون های استودیو رادیو تلویزیونی و استاندارد جهان است. این میکروفون داینامیک میتواند برای صدابرداری از وکال (آواز و گوینده)، ساز و پادکست حرفه ای و بادریافت هایی ترو تمیز و بدون دستکاری مانند یک صدای آماده شده در استودیو، استودیو صدای زنده و برادکست استفاده شود. حتی زیر بدنه همان اکولایزر و سوییچ های شناخته شده این کمپانی وجود دارد.
با داشتن این پارامترها: این قطعا همان محصول شور در قاب و بدنه ی یونیورسال است. SD-1 صدا و سبکی در کلاس استودیو دارد، مهم نیست در کجا ضبط میکنید یا شرایط آکوستیک اتاقطان چگونه است. با این میکروفون صداهای پسزمینه مانند: موتور پنکه، یخچال و هم گروههای پر سر و صدا دارشان، در محیط دیگر تاثیر گذار نیستند و صدای گوینده، آواز، یا ساز به خوبی از نمایان می شود. به لطف سویچ های برش و فیلتر فرکانسها در زیر بدنه میتوانید صدا را در حین ضبط و بدون دردسر از آلودگی صوتی مصون کنید. یا با تقویت بازه فرکانس های میانی فورا آنرا با کلام یا سازهای خود همگام سازید و در نرم افزارهای میزبان خود و پلاگینهای چند هزار دلاری به جان فرکانس و صداهای اضافی نیافتید.
محصول دیگری که سالهاست (بیش از ۵ سال) توسط لابراتوار Townsend عرضه شده، یک میکروفون شبیه ساز و تیون شده با پری امپ و پردازشگرهای (یوآودیو) است که تحت عنوان Sphere L22 تولید می شود. این محصول نسبتا گرانقیمت با کپسول دو وجهی خود اکثر میکروفون های استودیویی جهان را (بیش از ۳۰ مدل) شبیه سازی می کند که با داشتن آن و یک کارت صدای آپولو به همراه پلاگینش دیگر نیازی به خرید هیچ میکروفونی ندارید. گویا نمونه ی اصلی این میکروفون وجود خارجی ندارد! و حتی با فُرُش قرمزی که برایش پهن شده، افتخار حضور در بازار تجهیزات استودیویی ایران نداده است.
باید منتظر پنج مدل دیگر باشید! یک مدل کاندنسر قلمی تحت عنوان SP-1 که بصورت جفت برای دریافت صدایی بسیار طبیعی و داخل واقعیت استریو از سازها و اجرای زنده عرضه می گردد. یک BOCK 187 که حتما صدایی مشابه U87 خواهد داشت، یک BOCK 167 که آنهم بی شباهت به U67 افسانه ای نیست! و یک BOCK 251 که نمونه ای مالتی پترن و با کپسول دو وجهی است و انتظار می رود یادآور میکروفون ده هزار دلاری Telefunken 251 باشد. اما مدل پنجم هم احتمال میرود یک نمونه میکروفون USB باشد که در آینده ای نه چندان دو ر به این جمع افزوده خواهد شد.
البته داشتن یک کارت صدای آپولو با چنل استریپش در کنار این میکروفونها هماهنگی بسیار خوبی برقرار می کند: تا در سریع ترین حالت ممکن ورودی صدا را برای انواع ساز و وکال کالیبر کنید. و همچنان جای شک دارد که: آیا این محصولات می توانند جایگزین مناسبی برای خودشان باشند! باید منتظر باشیم و نمونه های صوتی و مشخصات فنی، و ریپورت مشتریان دو آتشه ی آنها را بررسی کنیم.
۱- کُندِه: یک اصلاح در کشتی است، وقتی پای حریف را با دست به سمت شکم می کشند.
- نظرات کاربران