Small-VS-Larg-Diaphragm-min
14ام آذر 1397

چه تفاوتی مابین میکروفون دیافراگم بزرگ و کوچک وجود دارد؟

همانطور که میدانید میکروفون های استودیویی و کاندنسر در دو مدل با دیافراگم کوچک و بزرگ ارائه شده اند. تا کنون به این فکر کرده اید که این به چه معناست و چه تفاوت های صوتی با یکدیگر دارند؟ و یا کدام نوع برای صدابرداری شما مناسب هستند؟ در این مطلب ما تمام اطلاعات کلی و جزئی را برای شما گردآوری کرده ایم.

در بیشتر کتاب ها یا آموزش ها در مورد میکروفون های استودیویی این توضیح ارائه می شود که: دیافراگم “بزرگ” به این معناست که اندازه کپسول یا همان غشا میکروفون به اندازه ۱ اینچ (۲.۵۴ سانتی متر) یا بیشتر است و دیافراگم “کوچک” به این معناست که قطر دیافراگم ½ اینچ یا ۱.۲۷ سانتی متر و حتی کمتر است.

اما این فقط یک قاعده اندازه گیری است. در حقیقت، بسیاری از میکروفون های دیافراگم کوچک برای ضبط صدا (در مقایسه با میکروفن اندازه گیری) از کپسول های کمی بزرگتر استفاده می کنند. همچنین، میکروفون های دیافراگم بزرگی وجود دارند که قطر کپسول آنها کمی کمتر از ۱ اینچ، و اغلب ۲.۲ سانتی متری است. یا به اشتباه، برخی از تولید کنندگان اندازه کپسول دیافراگم بزرگ را به میزان ۳.۲ یا ۳.۴ سانتی متر اعلام می کنند. لازم است بدانید که اندازه قطر دیافراگم واقعی به ندرت بیش از ۲.۷ سانتی متر است. البته هیچ کدام از اینها واقعا اهمیتی ندارد! چون در عمل، به اندازه کافی بین میکروفون دیافراگم بزرگ و کوچک تفاوت وجود دارد.

توجه داشته باشید که تمایز بین دیافراگم کوچک و بزرگ تنها برای میکروفون های کاندنسر معمول است. چندین میکروفون داینامیک مشهور هم در جهان یافت می شود که توسط کمپانی به صراحت “دیافراگم بزرگ” نامیده می شوند، اما به نظر نمی رسد تولید کنندگان و کاربران میکروفون های داینامیک به اندازه کپسول و یا دیافراگم آن توجه کنند.

جالب است بدانید که اندازه دیافراگم با وضعیت انعکاس صدا در میکروفون ارتباط مستقیم دارد. خازن های دیافراگم کوچک معمولا باریک و به شکل مداد هستند و صدا را از بالا دریافت می کنند، ولی خازن های میکروفون های دیافراگم بزرگ که معمولا بسیار بزرگتر هستند؛ به صورت عمودی داخل بدنه قرار می گیرند و صدا را از روبرو دریافت می کنند.

از لحاظ تاریخی، خازن های بزرگ برای اولین بار در دهه های ۱۹۳۰ تا ۴۰ طراحی شدند که آن زمان برای غلبه بر سرو صدای داخلی آنها از لامپ ها استفاده می شد. یک غشاء بزرگ، انرژی بیشتری برای دریافت صدا می خواهد، بنابراین یک ولتاژ سیگنال بالا برای راه اندازی آنها مورد نیاز است. همچنین میکروفون های کاندنسر دیافراگم کوچک با نسبت سیگنال به نویز مناسب از دهه های ۱۹۵۰ تا ۶۰ تولید شدند.

تا به امروز، مزیت اصلی فنی میکروفون های کاندنسر دیافراگم بزرگ عملکرد صوتی بهتر آنها بوده است. برای مثال، میکروفونی مانند Neumann TLM 103 دارای نویز داخلی 7 dB-A است. این مقدار در حدود 6 دسی بل کمتر – یعنی نیم ولتاژ نویز – نسبت به نویز یک میکروفون دیافراگم کوچک مانند Neumann KM 184 است.

 

با این حال، از تمام جهات، داشتن یک میکروفون دیافراگم کوچک نوع برتر است. چون مزایای اصلی آن عبارتند از:

۱- پاسخ گذار عالی (دیافراگم کوچک می تواند امواج صوتی را دقیق تر دریافت کند)

۲- پاسخگویی بسیار خوب در فرکانس های بالا (حتی فراتر از شنوایی انسان)

۳- تحریک پذیری ساده تر دیافراگم

 

گزینه دوم بسیار حائز اهمیت است. بگذارید الگوهای قطبی کاردیوید یک میکروفون کاندنسر دیافراگم کوچک و یک دیافراگم بزرگ را در فرکانس های مختلف با یکدیگر مقایسه کنیم.

KM184-pattern Test

همانطور که می بینید، الگوی قطبی میکروفون دیافراگم کوچک KM 184 در تمام فرکانس ها ثابت باقی می ماند. و این الگوی قطبی فقط در بالاترین فرکانس اندازه گیری یعنی ۱۶ کیلوهرتز، تغییر شکل داده است.

U87 Ai pattern Test

الگوی کاردیوید میکروفون دیافراگم بزرگ U 87 Ai در ۸ کیلوهرتز از بین می رود. و همچنین، الگوی قطبی کاردیوید در فرکانس های پایین مانند ۱۲۵ هرتز تغییر قابل ملاحظه ای دارد و به شکل الگوی اومنی در می آید.

 

تفاوت های صدا در حین صدابرداری

با توجه به مقایسه ی انجام شده در بالا، در هر صورت عملکرد فنی میکروفون های خازنی دیافراگم بزرگ حتی با وجود کمبودهای ذکر شده بهتر است و آنچه آن را جذاب می کند پاسخگویی مناسب جهت صدابرداری از وکال (خواننده و گوینده) است. الگوی قطبی کاردیوید در فرکانس های پایین، اثرات صوتی مجاور را تقویت می نماید و به عبارت دیگر، پاسخ فرکانسی در رنج پایین همیشه بصورت یکسان و بدون تغییر باقی می ماند. حتی اگر خواننده سر خود را حرکت دهد.

میکروفن های خازنی دیافراگم بزرگ به شکل دلخواه صدا می دهند؛ و شما میتوانید با استفاده از هدفون تغییرات آن را در صدای خود حس کنید. یک میکروفون دیافراگم بزرگ در شما حس آواز خواندن را بهتر تداعی خواهد کرد. همچنین اکثر خواننده ها ارتباط خوبی با این دسته از میکروفون ها برقرار می کنند، چرا که در غیاب مخاطبین، این میکروفون ها در مقابل خواننده حس قابل توجهی برای خواندن ایجاد می کند. به غیر از سخنرانی و خوانندگی، میکروفون های دیافراگم بزرگ برای اغلب سازهای سولو نیز مورد استفاده قرار می گیرند تا صدایی غنی، هیجان انگیز و حتی با برکت تر از واقعیت تولید شود.

اما میکروفون های دیافراگم کوچک در زمانی که می خواهید صدای خالص و طبیعی خود را بدون رنگ آمیزی و تغییر به پروژه موسیقی خود اضافه کنید بهترین انتخاب شما هستند. به جرات می توان گفت هیچ نوع میکروفون دیگری وجود ندارد که صدایی با تصویری دقیق تر از این میکروفون ها برای شما تولید نماید. از آنجایی که صدای این میکروفون ها خنثی است، می توان آنها را تقریبا برای صدابرداری از هر چیزی استفاده کرد.

در موسیقی پاپ، میکروفون دیافراگم کوچک به طور معمول برای پیانو، گیتار آکوستیک و دیگر سازهای سیمی و همچنین درام آکوستیک (overheads, snare, hi-hat, cymbals) و ساز های کوبه ای استفاده می شود. میکروفون های دیافراگم کوچک می توانند پاسخگویی بسیار خوبی در فرکانس های پایین داشته باشند و حتی برای صدابرداری از ساز باس یا بیس هم مورد استفاده قرار گیرند. گرچه اکثر مهندسان صدابرداری پاپ ترجیح می دهند، صدای لوس و اضافی یک میکروفون دیافراگم بزرگ را برای ایجاد صدای باس سنگین به کار برند.

مهندسان صدایی که معمولا موسیقی های سبک کلاسیک را ضبط می کنند از میکروفون های دیافراگم کوچک استفاده می کنند و این امر تقریبا به صورت انحصاری جزو خصایص آنها است. با توجه به انعطاف پذیری زیاد الگوی قطبی، میکروفون های دیافراگم کوچک برای صدابرداری از گروه های کُر، آنسامبل و ارکستر در صدابرداری استریو یا حتی دالبی، عملکردی بسیار عالی دارند.

 

نتیجه گیری

هیچکدام از آنها بهتر یا بدتر از دیگری نیست، هر دو میکروفن های کاندنسر دیافراگم بزرگ و کوچک ابزاری برای ضبط های حرفه ای هستند. مهمترین مسئله این است که هر ابزاری برای کاری مناسب است.

میکروفون های دیافراگم کوچک به شما یک تصویر صوتی بدون رنگ، خنثی و بسیار دقیق می دهد و می توان گفت صدای آنها بسیار واقعی است. و می توانید برای هر کاری که نیاز به واقعیت در آن حس می شود، از آنها استفاده کنید.

و همچنین میکروفون های دیافراگم  بزرگ بخشی از میکروفون ها هستند که با هدف تولید صدایی با اندازه های صوتی بزرگتر، جذاب تر و زیباتر از واقعیت عرضه می شوند. و همیشه به خوانندگان یک حس خاص می دهند تا خود را برای آواز خواندن آماده نگه دارند.

 

مطالب مرتبط:

رنج گسترده شبیه ساز میکروفون از کمپانی انتلوپ اودیو – Edge Series

زندگی کاری مخترع بزرگ جورج نویمن (قسمت اول)

آکوستیک و تنظیم Level میکروفون

  • نظرات کاربران